Genbruger du passwords? (Så læs her!)

Hvis du var på LinkedIn i 2012, er dit login blevet hacket sammen med millioner af andre LinkedIn-brugeres. Disse data blev i maj 2016 sluppet fri til hackere. Men også over 100 andre websites og online services er blevet kompromitterede over de seneste år. De kendte tilfælde er nu samlet i en venligsindet database, hvor du let kan tjekke, om du selv er i farezonen.

Begynd med at gå ind på haveibeenpwned.com, og tjek om dine emailadresser og tilhørende koder ligger i hackernes åbne password-databaser. Hvis det er tilfældet, så er det bare med at komme i gang med at rydde op.

haveibeenpwnded-com

Hvis du er en af dem, der genbruger dit password, så har du nok brugt din kode adskillige andre steder, og så er det på tide at få pensioneret den kode.

Selv opdagede jeg, at mine koder fra LinkedIn og Adobe var blevet offentliggjort. Så jeg er begyndt at bruge 1Password, der kan bruges på både stationær og tablet. 1Password kan tildele og huske et nyt password, så du ikke behøver at genbruge. På tværs af Mac, iPad, iPhone etc. 1Password findes vist både til Windows og Mac.

Men du kan også benytte Mac OS X’s indbyggede Hovednøglering (Key Chain på engelsk) i Værktøjsmappen. Den spiller sammen med Safari og Google Chrome (mens Firefox har sit eget indbyggede password-nøgle-system). Hvis du har tillid til at Apples iCloud, kan du synkronisere din nøglering i dér og dermed dele den på tværs af dine Apple-dimser.

Her kan du læse mere om Apples nøglering.

Begynd med at rydde op i på de vigtigste konti: email, webserver, facebook, apple id, amazon, bank, osv.

Spred nyheden til alle du kender. I hvert fald dem, der bruger LinkedIn eller Adobe. 🙂

Vælg et nøgleringsprogram:

Det er en krævende operation at teste alle de tilgængelige nøgelringsprogrammer, så jeg vil anbefale, at du læser nogle af anmeldelserne og omtalerne her. Så kan du danne dig et indtryk og vurdere, hvilken løsning, der passer bedst til dig og din smag. (Selv overvejer at skifte til LastPass eller DashLane:

The Best Password Managers for 2016

Password Managers Compared: Lastpass vs Keepass vs Dashlane vs 1Password

Five Best Passwords Managers

Online Password Manager Reviews

Take control of password chaos with these six password managers